Musea

Even ”cultuur snuiven?” Dat kan in onze regio heel goed! Beleef de rijke historie van Friesland op speciaal door ons geselecteerde plekken!
KUNST

Jopie Huisman Museum Workum

De realistische schilder Jopie Huisman leefde een markant leven in de omgeving van Workum. In zijn schilderijen vind je veel aspecten van zijn leven weer terug. Net als Jopie houden wij bij T’hús Parregea van het simpele boerenleven, en raden een bezoekje aan het Jopie Huisman Museum zeker aan!

SPORT

Schaatsmuseum Hindeloopen

Schaatsen en Friesland horen onlosmakelijk bij elkaar. Wie kent niet de Elfstedentocht? Waarvan de route bij T’hús Parregea voorlangs gaat. In het elfstedendorp Hindeloopen (Fries: Hylpen) vind je de grootste collectie schaatsen van Nederland. 

VAART EN VISSERIJ

Scheepvaart Museum Sneek

Op fietsafstand (16km) van onze boerderij in Parrega ligt de stad Sneek. Een prachtige stad waar veel te zien en doen is. Een aanrader van T’hús: ga naar het Fries Scheepvaart Museum. Hier ontdek je de geschiedenis van de scheepvaart in Friesland, de ijssporten en de historie van de stad Sneek!

CULTUURHISTORIE

De Tiid Bolsward

Ben je al eens in Bolsward geweest? Wij komen er regelmatig! Bolsward is een stad met een rijke historie. In de zalen van het monumentale stadhuiscomplex komt het verleden tot leven in bijzondere collectiepresentaties en opmerkelijke sleutelfiguren zoals Titus Brandsma, Gysbert Japicx en Trijntje Hilarides. Ga er dus even langs!

Meer musea ontdekken?