Over ons

OVER ONS

Wij zijn T'hús

Wij zijn de familie Terpstra-Terenstra, de ‘T’ in T’hús!

Een basis van vijf personen, versterkt met aanhang en aangewaaide kinderen. De kinderen hebben de leeftijd bereikt dat ze zelfstandig hun pad kiezen en met veel interesse en inbreng het project van ons als ouders volgen en met hun eigen specifieke kennis en talenten ondersteunen.

In het dorp Parrega is onze woning al 20 jaar een thuis voor ons en mensen om ons heen. De deur staat altijd open en in de afgelopen jaren hebben we al veel hulp- en zorgopvang kunnen bieden aan grote en kleine mensen. Met een atelier voor creatieve workshops en kinderopvang aan huis zijn wij gewend om werk en privé te combineren op één plek.

In maart 2018 zijn wij naar de boerderij aan de Trekweg 64 verhuisd, een centrale plek in Parrega aan de Elfstedenroute over weg en water met een prachtig erf dat zich voor vele mogelijkheden leent.

ONTSTAAN

Ons verhaal

Toen de mogelijkheid zich voordeed om de ‘Plantinga-Pleats’, zoals de boerderij bekend staat in de omgeving, te kopen hebben we die kans met beide handen aangepakt. Hierdoor konden we onze droom verwezenlijken en een plek creëren waar ouderen kunnen wonen, kinderen kunnen spelen, gasten kunnen slapen en mensen met een beperking kunnen helpen. Ze zullen elkaar ontmoeten en versterken, van elkaar leren, kennis delen en zich vooral allemaal thuis voelen.

Zoals ook Rome niet in één dag gebouwd is, kan ook T’hús Parregea niet in één keer klaar zijn. Daarom realiseren we in fases de woon-, werk-, slaap- en speel plekken. 

Inmiddels spelen hier al vele kinderen van maandag t/m vrijdag en mogen we twee dagen in de week rekenen op de hulp van cliënten van de dagbesteding. Vanaf juni 2021 hebben we al vele binnen- en buitenlandse gasten een slaapplek mogen bieden in de ‘Knechtenkamer’ en de ‘Bedstee van de meid’. Daarnaast vorderen de plannen voor de senioren-appartementen en hopen we binnenkort te starten met de bouw.

Door onze droom te verwezenlijken behoudt de boerderij zijn markante plek in het dorp en kunnen we hem delen met de Mienskip! 

"waar je te veel van hebt mag je delen"

Uitspraak van Pietje Bell

AANBOD

Wat wij doen

SLIEPE (SLAPEN)

WENJE (WONEN)

STALLING

ONTSTAAN

Het T'hús team

Ontmoet ons T’hús team. Klik op een van de bolletjes en leer ons kennen!

Foto door Cotton Photography

SPECIAL GUESTS

Onze dierenvrienden

Bij een boerderij horen natuurlijk dieren, en die  hebben we in overvloed!

Alles
Honden
Katten
Diezel houdt altijd een oogje in het zeil, en zorgt ervoor dat Byko zich een beetje gedraagt. Daarnaast houdt hij van stenen en een lekker appeltje!

Diezel

Diezel houdt altijd een oogje in het zeil, en zorgt ervoor dat Byko zich een beetje gedraagt. Daarnaast houdt hij van stenen en een lekker appeltje!

Byko

Byko

Onze ''ADHD-hond''. Zwemmen, rennen, blaffen en spelen. De leeftijd lijkt op dit hondje geen impact te hebben, geef jij hem een aai?

puck

Puck

Ook wel bekend als ''Prins Puck''. Dit aanhankelijke katertje is net zo lief als dat hij ondeugend is, dus pas op voor je boterhammetje!

Sarah

Sarah

Onze huismoeder, elk jaar weer zorgt Sarah voor een nestje lieve kittens. En zelf is ze ook heel erg lief!

Stien

Stien

Kleine poesjes worden groot, behalve Stien! Die is altijd wat klein gebleven. Maar aan liefde geen gebrek!

Felix

Felix

Het stoere, stoute zoontje van Stien. Huppelend door de boerderij houdt Felix van een afstandje (maar altijd in de buurt) de boel in de gaten.

Heeft u ergens vragen over?

Geen zorgen. Wij geven u graag antwoord!